Vissza a címlapra Olvasói levelek
Hírmozaik - Kultúra - Sport - Helyzetkép - Nyílt tér - Aktuális - Objektív
Millenniumi zászlót kapott Sátoraljaújhely

Sátoraljaújhelyen az első alkalommal megrendezésre kerülő barokk hét zárónapján május 21-én a nagytemplom előtti téren Szamosvölgyi Péter polgármester átvette a városnak szánt millenniumi országzászlót dr. Stumpf Istvántól, a Miniszterelnöki Hivatal miniszterétől.
A miniszter ünnepi köszöntőjében szólt a történelmi város hagyományairól értékeiről, és szólt arról a tényről hogy Sátoraljaújhelyre az utóbbi időben több befektető is érkezett és ez idő alatt a város észrevehetően sokat gyarapodott.

A zászló átadást követően Szamosvölgyi Péter annak a reményének adott hangot, hogy a város nem csupán abban hasonlít majd a többi 3200 településre, hogy egyforma zászlót kapnak, hanem abban is, hogy egyforma lesz az életminőség is. És mint mondta, bízik abban, hogy a Magyar Köztársaság által adományozott millenniumi zászló a gondok feletti győzelmet is jelenti, valamint ez a jelkép az összefogásra bíztatja majdan a város lakóit.

A zászló átadást követően Katona Rezsőné „zászlóanya“ kötötte fel a város szalagját a zászlóra. Ezt követően Szamosvölgyi Péter meglengette a millenniumi zászlót, amelyet ezek után az egyházak nevében Hanák József esperes szentelt fel, és áldott meg.
Az ünnepi aktus után a miniszter, a Miniszterelnöki Hivatal dolgozói által összegyűjtött és az árvízkárosultaknak felajánlott 1,5 millió forintot adta át a polgármesterünknek.
Az ünnepi műsor a színházteremben folytatódott, ahol a Jókai Mór Általános Iskola diákjainak színvonalas előadásában nézhették meg az érdeklődők az István, a király című rockopera feldolgozást.

Ezt követően Stumpf István miniszter, egy kötetlen sajtóbeszélgetésen találkozott az újságírókkal. Itt elmondta, milyen kihívások vannak az ország életében, és hogy a kormány döntéseinél sokszor kell, hogy kompromisszumokat kössön.